Konstruktion

”På Dast har vi en beprövad metod och kunniga hantverkare som skapar rätt förutsättningar för att bygga stenhus som håller i generationer”.

Ingvar Hallberg, entreprenadchef
Dast
 / 
Bygga med oss
 / Konstruktion

En gedigen konstruktion ger friska hus

På Dast är vi envisa i vår övertygelse om att friska och bra hus börjar med en riktigt bra konstruktion. De noggrant utvalda material som vi använder för att bygga äkta stenhus, borgar för få riskmoment under uppförande av husets viktiga grundstomme. Här kan du läsa mer om konstruktion och material i ett Dast hus.

Stenhus som håller i generationer

Black window on a white house

Massiva ytterväggar av naturmaterial, hantverksmässigt byggda tak av äkta rå-spont, massiva trägolv och svenska kvalitetsfönster av 3-glas med aluminium-klädd utsida. Alla våra val handlar om kvalitet och din trygghet. Men det räcker inte bara att välja rätt material, hantering och byggmetod är minst lika avgörande för ett lyckat slutresultat. På Dast har vi en beprövad metod och kunniga hantverkare vilket skapar rätt förutsättningar för att bygga stenhus som håller i generationer.

Här kan du läsa mer om det som utgör grunden
för ditt nya stenhus från Dast.

Väggar av lättbetong

Inside of a house that is being constructed

Lättbetong är skapat av naturens egna material: vatten, sand, cement och kalk, med stor värmetröghet. Det innebär att huset håller värmen inne på vintern och stänger den ute på sommaren- inomhusklimatet blir jämnt och behagligt året runt. Att materialet även är formbart så vi kan göra runda väggar, nischer mm är bara en härlig bonus.

Photo of a unfinished roof of a house

Riktigt råsponttak

Alla våra hustak byggs på traditionellt genuint hantverkarsätt med ett riktigt råsponttak. Ovan det homogena trätaket läggs en underlagspapp och därpå det ytskikt ni väljer. Valet av innertak påverkar rummets känsla. I original har vi släta gipstak och för oss är det självklart utan några skarvar.

Svenska kvalitetsfönster

I våra hus monteras som standard Elit Original Alu, ett 3-glasfönster med aluminium-klädd utsida. Här finns ett sort urval av kulörer och storlekar för att tillgodose era önskemål om utseende och karaktär. Invändigt putsas smygarna och fönsterbänkarna av kalksten putsas in. Ett stenhus med vackert djupa fönstersmygar andas hantverk och kvalitet!

Bli kontaktad av en säljare

Är intresserad av att bygga ditt nya hus med Dast?
Våra erfarna säljare hjälper dig gärna att svara på frågor eller boka ett möte.

Kontakta mig

Fyll i namn och epost nedan så kontaktar vi dig så fort vi kan.

Tack för dina uppgifter, vi hör av oss så fort vi kan.
Oops! Something went wrong while submitting the form.