Totalentreprenad och hög kvalitet ingår

Dast
 / 
Våra stenhus
 / Prislista

Konkurrenskraftigt prissatta hus

Alla våra hus prissätts som inflyttningsklara hem efter vårt grundkvalitetskoncept. Det betyder att ert Dast stenhus redan från start har en utrustningsnivå som är över gängse standard i branschen, dessutom till ett konkurrenskraftigt pris. Här kan du lära dig mer om allt du får för dina pengar hos Dast.

Ett stenhus är en investering i livskvalitet och trygghet

Är det dyrare att bygga stenhus än andra hus? Den frågan får vi ofta, och vi brukar svara att det beror på vad du vill betala för. Stenhusets grundstomme är visserligen lite dyrare än den i ett konventionellt trähus, men dess egenskaper är inte heller direkt jämförbara. Stenhus är robusta och energieffektiva, kräver minimalt med underhåll och rätt konstruerade kan de skänka glädje för generationer. Att välja ett stenhus som bostad är en investering i livskvalitet som dessutom ofta blir ekonomiskt lönsam.

Vad är det som kostar i ett hus?

Ett stort hus med mindre kök och mindre badrum får ett lägre kvadratmeterpris än ett litet hus med stort kök och stora bad. Likadant är det med ett smalt hus kontra ett brett. Som en fingervisning kostar våra hus oftast från ca 31.000 kr/kvm. För att rita ett kostnadseffektivt hus med så mycket boyta som möjligt kontra kostnadsytor, skall huset vara kvadratiskt. Det beror på att ett hus som är 10x10 kvm har betydligt mindre väggar än ett hus som är 5x20 kvm. Det här kan och förstår vi på Dast och därför kan ni tryggt lita på att, vi ger er goda råd om hur ni bäst optimera kostnadsbilden när ni väljer utformning på ert hus.

I vår prislista har alla hus samma grundpris

På Dast tar vi inga genvägar till ett lägre pris genom att kompromissa på vårt kvalitetstänk. Alla våra hus bygger på samma beprövade kvalitetsstomme, och även om den inte syns är den nog så viktig för kalkylen. Vi har en prislista som bygger på kvadratmeter, styck- och löpmeter-pris, vilket innebär att vi har inga extra kostnader för ändringar i ert hus. Ni betalar alltid den faktiska kostnaden för det material- och den arbetstid som går åt enligt kalkyl. Det innebär att ni själva kan bestämma vad kostnaden ska bli ifrån era personliga val.

Konsten att inreda både klokt och vackert

De flesta av våra kunder vill sätta sin egen prägel på husets fasta inredning och utformning. Personliga val och önskemål är därför svåra att prissätta enligt en lista. Vare sig det handlar om en förälskelse i en speciell braskamin, ett vackert material eller en unik platsbyggd möbel så hjälper våra erfarna inredare till med att förverkliga er vision så kostnadseffektivt som bara möjligt. Våra inredare vet vart kostnaderna kan dra iväg och de vet vad som kan löna sig att satsa lite extra på. På så vis får ni ert hus precis så vackert och trivsamt som ni önskar och dessutom till rätt kostnad.

Prisexempel

Här kan du se prisexempel på några av våra modellhus (reservation för prisändringar). Observera att priserna är med totalentreprenad dvs fast pris – ett kontrakt. Vill du läsa mer om tjänster och service som alltid ingår när du bygger med Dast, klicka här.

husmodell
kvm
pris*
hustyp
Husmodell
301
146

kr

1,5-planshus
Se exempel
Husmodell
203
165

kr

2-planshus
Se exempel
Husmodell
105
156

kr

1-planshus
Se exempel
Husmodell
400
170

kr

Sluttningshus
Se exempel
*Priserna kan påverkas av omvärldens händelser

BYGGA MED OSS

Så går det till att bygga med Dast

Bygg med oss